- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαμαρτυρία στην Αθήνα-Πλειστηριάζεται α' κατοικία αγρότη (video)
Μέλη του ΠΑΜΕ επιχειρούν να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό
Μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην πλειστηριαστεί πρώτη κατοικία αγρότη με ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ.
Σε εξέλιξη είναι διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέλη του επιχειρούν να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αγρότη.
Πρόκειται για στεγαστικό δάνειο που ελήφθη έναν χρόνο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2008, ύψους 250.000 ευρώ για οίκημα στο Ελληνικό. Ο δανειολήπτης ήταν στην αρχή συνεπής στις υποχρεώσεις του, ωστόσο αργότερα άρχισε να δυσκολεύεται εξαιρετικά. Αποτέλεσμα είναι η τράπεζα για χρέος ύψους 180.000 ευρώ να εκκινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης του ακινήτου.
Ο δανειολήπτης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond, ήρθε σε επικοινωνία με την τράπεζα για διακανονισμό, αλλά εκπρόσωποί της αρνούνται την οποιαδήποτε συμφωνία αν εκείνος δεν καταβάλλει εφάπαξ 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς το ετήσιο εισόδημά του δεν ξεπερνά τις 7.000 ευρώ, ενώ το οικογενειακό του εισόδημα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.
Ο ίδιος προσέφυγε στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα και ανακοπή της αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 400.000 ευρώ, αλλά ακόμη η απόφαση δεν έχει εκδοθεί.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονται στο σημείο δηλώνουν πως θα παραμείνουν μέχρι η τράπεζα να δεχθεί να έρθει σε συνεννόηση με τον δανειολήπτη ο οποίος επιθυμεί να πληρώσει, αλλά δεν μπορεί να καταβάλει εφάπαξ το ποσό που του ζητείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.