Ελλαδα

Διαμαρτυρία στην Αθήνα-Πλειστηριάζεται α' κατοικία αγρότη (video)

Μέλη του ΠΑΜΕ επιχειρούν να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην πλειστηριαστεί πρώτη κατοικία αγρότη με ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη είναι διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέλη του επιχειρούν να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αγρότη.

Πρόκειται για στεγαστικό δάνειο που ελήφθη έναν χρόνο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2008, ύψους 250.000 ευρώ για οίκημα στο Ελληνικό. Ο δανειολήπτης ήταν στην αρχή συνεπής στις υποχρεώσεις του, ωστόσο αργότερα άρχισε να δυσκολεύεται εξαιρετικά. Αποτέλεσμα είναι η τράπεζα για χρέος ύψους 180.000 ευρώ να εκκινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης του ακινήτου.

Ο δανειολήπτης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond, ήρθε σε επικοινωνία με την τράπεζα για διακανονισμό, αλλά εκπρόσωποί της αρνούνται την οποιαδήποτε συμφωνία αν εκείνος δεν καταβάλλει εφάπαξ 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς το ετήσιο εισόδημά του δεν ξεπερνά τις 7.000 ευρώ, ενώ το οικογενειακό του εισόδημα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Ο ίδιος προσέφυγε στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα και ανακοπή της αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 400.000 ευρώ, αλλά ακόμη η απόφαση δεν έχει εκδοθεί.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονται στο σημείο δηλώνουν πως θα παραμείνουν μέχρι η τράπεζα να δεχθεί να έρθει σε συνεννόηση με τον δανειολήπτη ο οποίος επιθυμεί να πληρώσει, αλλά δεν μπορεί να καταβάλει εφάπαξ το ποσό που του ζητείται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ