- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντικαπνιστικός νόμος: Έρχεται τριψήφιος αριθμός καταγγελιών
Η αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα
Βασίλης Κικίλιας για αντικαπνιστικό νόμο: «θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο στο οποίο θα μπορείς να καλέσεις τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία»
Συνεχίζοντας τον «πόλεμο» κατά των καπνιστών, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία ενός τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο θα γίνονται οι καταγγελίες για εκείνους που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο στο οποίο θα μπορείς να καλέσεις τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη».
Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών, και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα».
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας. Παρά τις αντιδράσεις των αστυνομικών, ο Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη συνδρομή της Aστυνομίας «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».
Η αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί από τον ίδιο στο τέλος του μήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές
Οι εικόνες του συρμού έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες
Τι δήλωσαν επιβάτες του αεροσκάφους
Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για το δίκτυο ιρανικής κατασκοπείας στην Ελλάδα από Αζέρους πράκτορες «χαμηλής και μεσαίας στρατολόγησης».
Βανδαλίστηκε από αγνώστους όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα σε δημοπρασία
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.