Ελλαδα

Στις φλόγες δάσος στον Βαρνάβα

Πληροφορίες για εντολή εκκένωσης παιδικού σταθμού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυρκαγιά, κοντά σε κατοικίες, εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στον Βαρνάβα.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω πυρκαγιάς σε δάσος στον Βαρνάβα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικίες. Επί ποδός ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Από αέρος επιχειρεί ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Μιλώντας στο enikos.gr o αντιδήμαρχος Μαραθώνα Χρήστος Στάμου σημείωσε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Βαρνάβα και κατόπιν εντολής του δημάρχου εκκενώθηκε ο παιδικός σταθμός που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

«Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Σύμμαχός μας είναι οι χαμηλοί άνεμοι και το γεγονός ότι υπάρχει υγρασία στην περιοχή», προσθέτει.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, 1 ελικόπτερο, ενώ παράλληλα συνδράμουν και εθελοντές στην δύσκολη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς.