Ελλαδα

Τατσόπουλος: Η δραματική περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε

«Συνήθως αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό», είπε για τον Πέτρο Τατσόπουλο ο γιατρός που τον χειρούργησε.

Τα πρώτα λεπτά της άφιξης του Πέτρου Τατσόπουλου με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και όσα ακολούθησαν περιέγραψε μιλώντας στον Alpha ο γιατρός που χειρούργησε τον συγγραφέα και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σταθερός, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους του για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε έξω στην κλινική», δήλωσε ο κ. Λυμπεριάδης.

Απαντώντας στην ερώτηση σε ποια κατάσταση τον παρέλαβαν οι γιατροί ο κ. Λυμπεριάδης τόνισε ότι «συνήθως αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις, υπήρχε ρήξη αορτής, ρήξη ανιούσης αορτής και επιπωματισμός δηλαδή είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα μέσα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά». Συνεχίζοντας είπε: «Εμένα με φωνάξανε, είχε σχεδόν 0 πίεση και τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας. Καταφέραμε πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί από μέσα».

Στην ερώτηση αν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ο γιατρός τόνισε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. «Το Ιπποκράτειο ήταν σε ετοιμότητα και ευτυχώς καταφέραμε και σώσαμε τον άνθρωπο», κατέληξε.