- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σεισμός στη Ρόδο: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι
Προειδοποιούν για μετασεισμούς 4,7 - 4,6 βαθμών
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τα 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο. Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας τονίζει ο Ευθύμιος Λέκκας.
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7.44 το πρωί στη Ρόδο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τον σεισμό συνηθισμένο, παρότι έχει αξιόλογο μέγεθος. «Βρισκόμαστε στο ανατολικό σεισμικό τόξο που είναι πάρα πολύ ενεργό» πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας». Μάλιστα πρόσθεσε πως ο σημερινός σεισμός στη Ρόδο δεν σχετίζεται με τον πρόσφατο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη».
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο σεισμός «δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας. Λίγες μέρες πριν είχαμε 3,4 Ρίχτερ νοτιότερα. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι μπορεί να ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί και οι κάτοικοι θα πρέπει να πάρουν τα στοιχειώδη μέτρα».
«Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός, ωστόσο πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες για να μιλήσουμε με σιγουριά. Δεν νομίζω πάντως ότι θα έχουμε μεγαλύτερο γεγονός. Στην περιοχή πάντως υπάρχει διέγερση, η οποία μας έχει προβληματίσει και την παρακολουθούμε», συνέχισε.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και στη γύρω περιοχή από τους κατοίκους και τους τουρίστες.
«Ο σεισμός εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα ενός τεκτονικού βυθίσματος ανατολικά της Ρόδου προς την Τουρκία που φθάνει τα 4 χιλιόμετρα. Αυτό το βύθισμα έδωσε το σημερινό σεισμό, και στο νότιο τμήμα έδωσε ένα σεισμό 5,2 βαθμών προ μηνός περίπου, αλλά οι σεισμοί δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το ρήγμα της Ανατολίας» διευκρίνισε.
Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί 4,7 - 4,6 βαθμών, κάτι που κρίνεται φυσιολογικό και δεν είναι ανησυχητικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.