Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που ΙΧ κόβει στα δύο διερχόμενο όχημα

Τι κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καφετέριας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ΙΧ κόβεται στα δύο λόγω τροχαίου δυστυχήματος στη Θεσσαλονίκη.

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος ενός 64χρονου οδηγού οχήματος στη Θεσσαλονίκη. Το αυτοκίνητό του κόπηκε στα δύο, όταν έπεσε πάνω του ένα όχημα γεμάτο μετανάστες. Κάμερα ασφαλείας καφετέριας κατέγραψε δραματικές εικόνες. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία αυτοκίνητα.

Το μαύρο όχημα, με 12 μετανάστες και έναν διακινητή, παραβίασε το κόκκινο και συγκρούστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το όχημα του 64χρονου που εκείνη τη στιγμή έμπαινε κάθετα στον δρόμο. Το όχημα του διακινητή προσέκρουσε και σε τρίτο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν τραυματίστηκε.

Τουλάχιστον έξι μετανάστες τραυματίστηκαν. Όπως διαπιστώθηκε, ορισμένοι βρίσκονταν στοιβαγμένοι ακόμη και στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Ο 25χρονος Μολδαβός διακινητής επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο:

Πρωινές ώρες σήμερα (29-09-2019), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο να εξέρχεται από την Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Προφήτη, το οποίο κινούμενο προς την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός. Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του ηλικιωμένου άνδρα.

Από τα θραύσματα προκλήθηκαν φθορές σε τρίτο αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια οδό. Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο 25χρονος αλλοδαπός οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε δώδεκα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, οπότε και συνελήφθη.

Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης για παροχή πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.