- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση για την προστασία 11χρονου με αυτισμό
Ζητά να επιλυθεί το ζήτημα των εγκατειλημμένων παιδιών
Έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ για επίλυση του ζητήματος των εγκατειλημμένων παιδών που φιλοξενούνται στα νοσοκομεία, με αφορμή την υπόθεση 11χρονου.
Έκκληση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για μεταφορά σε ειδική μονάδα ενός 11χρονου που πάσχει από βαρύ αυτισμό και που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή από τις 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ο 11χρονος «είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση, κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται νοσηλευόμενα παιδιά στη Β' Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται».
Το νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, του διέθεσε αποκλειστικές, αλλά όμως «η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού». Προσθέτει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «έχει επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί τα 50 παιδιά». Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν λύση και για τον 11χρονο, αλλά και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.