- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι σεισμολόγοι περίμεναν στην Κωνσταντινούπολη έναν ισχυρότατο σεισμό της τάξης των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα.
«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας.
«Ο σεισμός σημειώθηκε σε ένα κομμάτι του ρήγματος της Ανατολίας, στο οποίο δεν υπάρξει δραστηριότητα τα τελευταία 200 χρόνια. Βασικά περιμέναμε μεγαλύτερο σεισμό, της τάξεως των 7 βαθμών, αλλά εκδηλώθηκε αυτός των 5,8. Βεβαίως, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα είναι η συνέχεια της σεισμικής εξέλιξης για την Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ήδη προετοιμαστεί για ένα μεγάλο σεισμό», δήλωσε στο CNN Greece o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.