Ελλαδα

Σοκαριστική μαρτυρία για το νεκρό, πεταμένο μωρό της Πετρούπολης

«Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητέρα και γιαγιά του νεκρού βρέφους στην Πετρούπολη
Μητέρα και γιαγιά του νεκρού βρέφους στην Πετρούπολη © INTIMENEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία» κατέθεσε ο άνθρωπος που βρήκεσε κάδο το βρέφος στην Πετρούπολη.

«Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι» κατέθεσε ο άνθρωπος που είχε βρει τον Φεβρουάριο του 2018 νεκρό σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη νεογέννητο μωράκι, στην δίκη για την υπόθεση που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο εδώλιο κάθονται η 20χρονη μητέρα του παιδιού, που είναι ελεύθερη με όρους, καθώς και η μητέρα της, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, οι οποίες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο του νεογνού το οποίο στην συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμάτων.

Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος που είχε βρει το νεκρό βρέφος στον κάδο, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στην γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: "Εδώ κουβά μωρό, εδώ μωρό". Η γυναίκα μου, μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό ή για κάποια κούκλα, άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια. Είναι τραγικό για μένα. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχές».

Η υπεράσπιση των δύο γυναικών ζητά την μετατροπή της κατηγορίας που τους αποδίδεται, προκειμένου η 20χρονη να δικαστεί για παιδοκτονία και η μητέρα της για υπόθαλψη εγκληματία. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ