Ελλαδα

Το BBC για την άνοδο και την πτώση της Ελένης Αντωνιάδου

«Γιατί οι Έλληνες αμφισβητούν τα διαπιστευτήρια αυτού του προτύπου;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Αντωνιάδου
Ελένη Αντωνιάδου - Barbie © Mattel

Το γράφει το BBC για την Ελένη Αντωνιάδου που επί χρόνια ήταν μια γυναίκα πρότυπο ακόμα και για το Forbes και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Κώστας Καλλέργης υπογράφει το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του δημοσιογραφικού οργανισμού BBC για την άνοδο και την κάθοδο της Ελένης Αντωνιάδου ενός από τα νεότερα και τα λαμπρότερα μυαλά της χώρας.

«Επί χρόνια έδινε συνεντεύξεις παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ερευνήτρια που εργάζεται για τη NASA, ειδική στην αναγεννητική ιατρική, δημιουργός τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του εμπορίου οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών. Καθώς φαίνεται ότι ούτε ένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης από τα δεκάδες που της πήραν συνέντευξη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ελέγξει αν όλα όσα της αποδίδονταν ήταν ακριβή», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο ξεχωρίζει ως σημείο καμπής την πρόσφατη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση επιστημόνων «που περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας έρευνες σε εργαστήρια και έχουν ελάχιστο χρόνο ή ροπή προς τη δημοσιότητα».

«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης την παρουσίαζαν επί χρόνια ως ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που έβγαλε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η διαρκής δημοσιότητα συχνά κατέληγε σε διαφόρων ειδών βραβεία», σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι ακόμη και η εταιρεία Mattel έκανε την πρώτη Barbie που μοιάζει στην Ελένη Αντωνιάδου, ενώ το  κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα με τη  φωτογραφία της στο κέντρο.

Κατάφερε να περιληφθεί ακόμη και στον κατάλογο του BBC με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες του 2014 και στη λίστα του «Forbes» με τις 30 σημαντικότερες προσωπικότητες ηλικίας κάτω των 30, το 2015.

Το βρετανικό δίκτυο παραθέτει την απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου μέσω Facebook και καταλήγει σημειώνοντας ότι προσπάθησε να έλθει σε επαφή μαζί της, αλλά εκείνη «δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ