Ελλαδα

Νέα αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας (video)

Μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο βρίσκονται περίπου 150 άτομα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε εξέλιξη είναι νέα αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο με 150 άτομα. Σκέψεις για έφοδο και σε παρακείμενο κτίριο.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με ισχυρές δυνάμεις στις οποίες συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, είναι σε εξέλιξη από πολύ νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, στην περιοχή υπάρχει και drone της ΕΛΑΣ. 

Εκκενώνεται ένα υπό κατάληψη κτίριο στο τρίγωνο Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ κοντά στην πλατεία Βάθης, στο οποίο υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 150 αλλοδαποί, οι οποίοι θα καταγραφούν και για όσοι χρειαστεί θα μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Σύμφωνα με το Open Beyond, στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί, Σύροι και Κούρδοι, μεταξύ των οποίων και περίπου 30 παιδιά. Αυτή την ώρα μεταφέρονται με πούλμαν στο σημείο καταγραφής.

Το κτίριο, που φιλοξενούσε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016. Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση κτιρίου υπο κατάληψη. 

Ο δρόμος είναι αποκλεισμένος, ενώ η σκέψη που υπήρχε να πραγματοποιηθεί και δεύτερη έφοδος σε παρακείμενο κτίριο, που είναι επίσης υπό κατάληψη, τελικά γίνεται πράξη.