Ελλαδα

Ο παππούς φέρεται να έβαλε τη φωτιά

Πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την τραγωδία στο Κορδελιό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57876-115779.jpg

Το ενδεχόμενο ο παππούς της οικογένειας να περιέλουσε τον εαυτό του και το σπίτι με βενζίνη και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά εξετάζεται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί σε διαμέρισμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, με απολογισμό τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες.

«Άκουσα τη γιαγιά να φωνάζει, ενώ δούλευα σε διπλανή οικοδομή και έτρεξα αμέσως να δω τι συμβαίνει» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υδραυλικός Θεόδωρος Γκαλτσίδης, ο οποίος προσπάθησε να σώσει ενοίκους από το διαμέρισμα της οδού Τραπεζούντος 5. Σύμφωνα με τον τοπικό διαδικτυακό τόπο thestival.gr ο 54χρονος υδραυλικός βρισκόταν στη γειτονιά για οικοδομικές εργασίες σε κοντινή οικοδομή όταν άκουσε κραυγές. Με κίνδυνο της ζωής του μπήκε στο διαμέρισμα και κατάφερε να βγάλει ζωντανούς τον 18χρονο γιο της οικογένειας και το 10χρονο αγόρι. Ο 54χρονος αποπειράθηκε να ανέβει και δεύτερη φορά στο διαμέρισμα αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο αφού η πυρκαγιά είχε φουντώσει.

Ο παππούς, η σύζυγός του και το εγγονάκι τους, το οποίο πρόσεχε η γιαγιά διότι η μητέρα του βρισκόταν στη δουλειά, απανθρακώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο παππούς έμενε στο ισόγειο της τετραώροφης οικοδομής και στο δεύτερο όροφο -μέχρι πρόσφατα- μία από τις κόρες του 65χρονου, με την οποία φέρεται να βρισκόταν σε αντιπαράθεση. Στον τρίτο, έμεναν οι γονείς του μικρού που βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ το δεύτερο παιδί τους, ηλικίας τριάμισι ετών, βρισκόταν στον παιδικό σταθμό. Στο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου έμενε η γιαγιά, με τον υιοθετημένο γιο τους. Γείτονες που μίλησαν στο ΑΜΠΕ υποστήριξαν πως και στο παρελθόν ο παππούς δημιουργούσε προβλήματα, προκαλώντας εντάσεις και εκτοξεύοντας απειλές κατά της γιαγιάς και των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ