- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιπλέον, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι ο κύριος Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία από την εισαγγελία.
Νέα εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο αυτήν την φορά τις καταγγελίες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή ξεκινά με φόντο και πάλι τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.
H διερεύνηση όσων είχε υποστηρίξει η κ. Τουλουπάκη σε αναφορά που είχε υποβάλει στους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, για τον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, παράλληλα με αυτήν που ήδη διενεργείται στον Άρειο Πάγο με αντικείμενο όσα καταγγέλλει ο κ. Αγγελής.
Η κ. Τουλουπάκη κλήθηκε ήδη να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά που έχει αναλάβει με εντολή του Αρείου Πάγου την έρευνα των ισχυρισμών που προέβαλε η εισαγγελική λειτουργός δια της αναφοράς της μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή.
Στην αναφορά που πλέον θα ερευνηθεί από τον κ. Παππά, η εισαγγελέας Διαφθοράς δίνει την δική της εκδοχή για όσα συνέβαιναν κατά την διάρκεια της έρευνας για την φαρμακοβιομηχανία στο διάστημα που εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς ήταν ο κ. Αγγελής.
Η κ. Τουλουπάκη φέρεται με την επίμαχη αναφορά της να καταγγέλλει τον κ. Αγγελή ότι με ενέργειες του επιχειρούσε να "μπλοκάρει" την έρευνα ενώ κάνει μνεία και στο ταξίδι στην Βιέννη στα τέλη του 2018 το οποίο φαίνεται να αποτέλεσε την θρυαλλίδα για τη διάρρηξη των σχέσεων της με τον μέχρι τότε εποπτεύοντα της.
Η κ. Τουλουπάκη φέρεται να επισημαίνει πως στο επίμαχο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου είχαν μεταβεί η ίδια, εισαγγελείς Διαφθοράς και ο κ. Αγγελής, ο τελευταίος δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους, προτρέποντας τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust.
Υποστηρίζει επίσης η εισαγγελέας, ότι ο κ. Αγγελής πήρε παρανόμως δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους και επίσης ότι άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε η ίδια στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Mε αίτημα του προς κάθε αρμόδιο πολιτειακό και πολιτικό παράγοντα
«Γιορτάζουμε όχι μόνο την ημέρα που ήρθες στη ζωή αλλά την ημέρα που αναγεννήθηκες»
Η πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και προληπτικές εξετάσεις γίνεται πιο απλή
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.