Ελλαδα

Εγκατάλειψη βρέφους: Με σκυμμένο το κεφάλι στον εισαγγελέα η μητέρα

«Δεν ήξερα τι έκανα. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δεν ήξερα τι έκανα. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και για αυτό το λόγο έφτασα στο σημείο να εγκαταλείψω το παιδί μου», λέει η 19χρονη.

Με σκυμμένο το κεφάλι και κρύβοντας το πρόσωπό της με ένα καπέλο οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η 19χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το μόλις 7 ημερών βρέφος της σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

«Δεν ήξερα τι έκανα. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και για αυτό το λόγο έφτασα στο σημείο να εγκαταλείψω το παιδί μου. Μακάρι να μπορέσω να κρατήσω πάλι στην αγκαλιά μου το μωράκι μου. Πραγματικά δεν ήξερα τι έκανα, συγχωρέστε με. Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου αν καταλάβαινα τι έκανα», λέει η 19χρονη μέσω του δικηγόρου της σύμφωνα με το protothema.gr.

Η νεαρή κοπέλα φέρεται μετά τη γέννα να ήρθε αντιμέτωπη με την επιλόχειο κατάθλιψη και πλέον δηλώνει μετανιωμένη.

Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς πατέρας του βρέφους είναι ένας συνομήλικός της με τον οποίο διατηρούσε σχέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, το ζευγάρι μετά τα νέα της εγκυμοσύνης είχε προστριβές και τελικά χώρισε.

Πριν από λίγες μέρες η 19χρονη έφερε στον κόσμο το παιδί στο μαιευτήριο Έλενα. Το μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο προχθές μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ και τυλιγμένο με πετσέτα, σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία. Οι κάτοικοι που το βρήκαν υποστήριξαν ότι ήταν «καλοταϊσμένο και περιποιημένο». Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.