- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πώς τα μελτέμια δρόσισαν τις θάλασσες του Αιγαίου (χάρτες)
Πιο ζεστές φέτος οι θάλασσες στο Ιόνιο
Πιο κρύα η θάλασσα στο Αιγαίο από ό,τι συνήθως λόγω του μελτεμιού και πιο ζεστή στο Ιόνιο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Ελαφρώς ψυχρότερες είναι τις τελευταίες εβδομάδες οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στο Αιγαίο, κατά έναν έως δύο βαθμούς σε σχέση με τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, εξαιτίας της επικράτησης του μελτεμιού, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αντίθετα, στο Ιόνιο οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες τού αέρα οδήγησαν σε ελαφρώς υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας της θάλασσας από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Η θερμοκρασία στο Αιγαίο κυμαίνεται μεταξύ 23 και 25 βαθμών Κελσίου και στο Ιόνιο μεταξύ 26 και 28 βαθμών.
Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν με βάση τις μετρήσεις από τον αμερικανικό δορυφόρο ΝΟΑΑ-18, που καταγράφει τις απόλυτες τιμές της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στα πρώτα δέκα εκατοστά βάθους.
Το meteo.gr λαμβάνει καθημερινά δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας επιφάνειας της θάλασσας από δορυφόρους πολικής τροχιάς.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με ενίσχυση μάλιστα από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.