Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογούνται για την επίθεση στους Αιγύπτιους

Η βασική κατηγορία αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής © INTIMENEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Απολογούνται σήμερα για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012, πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται σήμερα με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση σε βάρος αιγύπτιων ψαράδων το 2012  η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Με την επανέναρξη των συνεδριάσεων της δίκης, ανοίγει ο κύκλος των απολογιών των πέντε κατηγορουμένων για τη βάναυση επίθεση που δέχθηκαν οι αιγύπτιοι αλιεργάτες, από μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι που έμεναν στο Ικόνιο Περάματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 κι ενώ κοιμόντουσαν στη μονοκατοικία όπου διέμεναν στο Πέραμα, δέχθηκαν επίθεση από περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή, ανάμεσά τους και ο Πυρηνάρχης Περάματος, Αν. Πανταζής.

Τα άτομα φέρονται να έσπασαν τα παράθυρα του σπιτιού, πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικιίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

Ποιοι συμμετείχαν στην επίθεση

Στην υπόθεση των τεσσάρων ψαράδων κατηγορούμενοι είναι ο θεωρούμενος επικεφαλής της Τοπικής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής και τα μέλη Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός. Στην επίθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, συμμετείχε και μία ανήλικη, η οποία έχει παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Η βασική κατηγορία αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία η επίθεση του Τάγματος εφόδου ήταν ιδιαίτερα βίαιη και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός από τους τέσσερις αλλοδαπούς.

Η εμπλοκή Λαγού

Το jailgoldendawn.com μάλιστα, χαρακτηρίζει την επίθεση «προαναγγελθέν έγκλημα», επικαλούμενο ομιλία του νυν ευρωβουλευτή Ιω. Λαγού. Λίγες ώρες πριν την επίθεση, ο τότε βουλευτή Πειραιώς της ΧΑ λέει τα εξής: «…Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό, τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή…».

Τη σκυτάλη μετά τη δικογραφία για την επίθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, αναμένεται να πάρουν οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος αφισσοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Όσο για την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, που φέρει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, αναμένεται να απολογηθεί στο τέλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ