- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Έσπασε» τα ισόβια 25χρονος για τη δολοφονία ηλικιωμένης στην Περαία Θεσσαλονίκης πέρυσι το Φθινόπωρο.
Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών και 7 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 25χρονο που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 77χρονης, πέρσι τον Οκτώβριο, στην Περαία Θεσσαλονίκης. Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ο νεαρός κατηγορούμενος έλαβε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του, το οποίο χορηγείται πλέον και σε συνθήκες εγκλεισμού και χάρη στο οποίο «έσπασε» τα ισόβια.
Προηγουμένως στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και επικαλέστηκε κενά μνήμης. Προανακριτικά είχε πει για την ηλικιωμένη ότι την «λάτρευε», καθώς την γνώριζε από μικρό παιδί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 25χρονος την επισκεπτόταν συχνά στο σπίτι της και της ζητούσε χαρτζιλίκι, ή φαγητό, και εκείνη του έδινε.
Το βράδυ όμως που διεπράχθη η δολοφονία η 77χρονη φαίνεται να αρνήθηκε να του προσφέρει χρήματα και τότε εκείνος θύμωσε, άρπαξε ένα μαχαίρι με το οποίο την τραυμάτισε θανάσιμα. Εις βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση.
Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές, όπου, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.