Ελλαδα

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Ανοιχτές οι εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, η οποία είναι η εξής: «Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Ανοιχτές οι ΔΟΥ στις 2 και 3 Ιανουαρίου

Παράλληλα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης έκτακτων συναλλαγών στις εφορίες στις 2 και 3 Ιανουαρίου δίνει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Οι συναλλαγές αυτές αφορούν: α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,

β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας,

γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία, δ) την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς κ.λπ.

Να θυμίσουμε ότι οι εφορίες τις συγκεκριμένες ημέρες επρόκειτο να μείνουν κλειστές για το κοινό, προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης των συστημάτων.