Ελλαδα

Κάρπαθος-Η ιατροδικαστική έκθεση για την τραγωδία δείχνει πανικό

Οι δύο δύτες πανικοβλήθηκαν όταν τελείωσε το οξυγόνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Πανικοβλήθηκαν οι δύο δύτες όταν κατάλαβαν ότι τους τελείωσε το οξυγόνο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Πανικό δείχνει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τους δύο δύτες που βρήκαν τραγικό θάνατο σε υποθαλάσσιο σπήλαιο στο Σώκαστρο Καρπάθου, το περασμένο Σάββατιο.

Οι σοροί των δύο δυτών μεταφέρθηκαν την Τρίτη στη Ρόδο προκειμένου να εξεταστούν από ιατροδικαστή. Η αιτία θανάτου, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι ο πνιγμός. Όπως όλα δείχνουν, τους κυρίευσε ο πανικός όταν κατάλαβαν ότι τους τελείωσε το οξυγόνο στις μπουκάλες που είχαν μαζί τους. Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε κακώσεις στο σώμα τους. 

Οι δύο δύτες εντοπίστηκαν νεκροί σε βάθος 50 μέτρων, μπροστά από το άνοιγμα μιας σπηλιάς. Το σημείο χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύκολο και δυσπρόσιτο από έμπειρους δύτες και όπως όλα δείχνουν, δεν είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Είχαν κακή ορατότητα λόγω της θολούρας με αποτέλεσμα, από τα τρία άτομα που καταδύθηκαν, μόνο ένας κατάφερε να σωθεί.