Ελλαδα

Στις 7 Σεπτεμβρίου το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 84η ΔΕΘ

«Η κυβέρνηση έφερε στα κλεφτά μέσα στο καλοκαίρι αντεργατικές ρυθμίσεις» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συλλαλητήριο στις 7 Σεπτεμβρίου για την 84η ΔΕΘ προγραμματίζει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτό κάλεσμα προς τα συνδικάτα, τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα και προς κάθε εργαζόμενο απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ), προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ διεκδικεί τη διασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην απεργία.

Στην ανακοίνωσή του απευθύνει «κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ», εκτιμώντας ότι «τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού».

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται: «Οι αντεργατικές ρυθμίσεις που έφερε στα κλεφτά η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, η μία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και η άλλη για τις απολύσεις, αλλά και οι σχεδιασμοί της να μπει νέο χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και πάλη, είναι οι πρώτες παρεμβάσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η συνέχεια».

Τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ είναι η Ινδία.