- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το 63% των Ελλήνων δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες θα είναι χειρότερη από ό,τι σήμερα ενώ στο σύνολό τους οι Ευρωπαίοι πολίτες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την οικονομία των χωρών τους. Το Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου του 2013 εμφανίζει πάνω από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα (51%) να αισιοδοξούν γενικότερα για το μέλλον της Ε.Ε., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 49% σε σχέση με την αντίστοιχη εαρινή έρευνα. Στην περίπτωση της Ελλάδας το ποσοστό αισιοδοξίας είναι 29%, με τους απαισιόδοξους να αποτελούν την πλειονότητα, με 69%.
Το 43 % των πολιτών θεωρεί ότι η Ε.Ε. κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την έξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Επίσης, η αισιοδοξία αυξάνεται καθώς ο αριθμός των Ευρωπαίων που αναφέρει ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στην απασχόληση έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του σημείωσε άνοδο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (από 36 % σε 40 %). Όσον αφορά στην Ελλάδα, το 71% των πολιτών θεωρεί σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «τα χειρότερα έρχονται».
Ωστόσο, τα κύρια προβλήματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν ίδια: ανεργία (49%), γενικότερη οικονομική κατάσταση (33%), πληθωρισμός (20%) και δημόσιο χρέος (15%). Σε προσωπικό επίπεδο, το πιο σοβαρό πρόβλημα θεωρείται ότι είναι ο πληθωρισμός και η άνοδος των τιμών (40%). Για την Ελλάδα το σημαντικότερο πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο είναι η ανεργία (65%), και ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (52%), η φορολογία (20%) και το δημόσιο χρέος (15% ). Σε προσωπικό επίπεδο, οι Έλληνες προβληματίζονται κυρίως για τη φορολογία (36%) και στη συνέχεια για την ανεργία (30%), και την οικονομική κατάσταση της χώρας (29%).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.