Ελλαδα

Επαναλειτουργεί το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η εικόνα του πωλητηρίου με άδεια ράφια δεν πρέπει να επαναληφθεί» αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την επαναλειτουργία του χώρου.

Από την περασμένη εβδομάδα άνοιξε το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από αιφνιδιαστική επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στα τέλη Ιουλίου, διαπιστώθηκε πως το πωλητήριο παρέμενε κλειστό επί 15 ημέρες, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Το πωλητήριο εφοδιάστηκε με αντικείμενα και βιβλία προς πώληση, καθώς και με καταλόγους της εξαιρετικά επιτυχημένης έκθεσης του Μουσείου: «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χρειάστηκε να γίνει και επαναληπτική παραγγελία λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών.

«Αν και τα προβλήματα με την μεταφορική εταιρεία εξακολουθούν να υφίστανται, θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι ελλείψεις σε πωλητέα λόγω της αυξημένης ζήτησης να αντιμετωπίζονται αμέσως, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι διαμαρτυρίες των επισκεπτών, που απαιτούν να πάρουν μαζί τους κάποιο αναμνηστικό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η εικόνα του πωλητηρίου -και της αποθήκης του- με άδεια ράφια δεν πρέπει να επαναληφθεί» καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.