Ελλαδα

Πόρτο Χέλι: Στον Εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου

Ο 44χρονος Γάλλος κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44χρονος Γάλλος χειριστής ταχύπλοου
44χρονος Γάλλος χειριστής ταχύπλοου / © INTIME NEWS/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου θα οδηγηθεί μετά την προθεσμία που έλαβε, ο 44χρονος Γάλλος, χειριστής του ταχύπλοου που ενεπλάκη σε δυστύχημα με δύο νεκρούς.

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου θα οδηγηθεί μετά την προθεσμία που έλαβε, ο 44χρονος Γάλλος, χειριστής του ταχύπλοου, ο οποίος ενεπλάκη σε δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι που είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι, ηλικίας 70 και 60 ετών να χάσουν τη ζωή τους και μια 70χρονη να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην Εντατική. Ο Γάλλος χειριστής του σκάφους που εμβόλισε το μικρό αλιευτικό το βράδυ της Παρασκευής, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο Γάλλος κτηματομεσίτης κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, η τελευταία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Ο άντρας κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου και σήμερα, θα παρουσιαστεί εκ νέου στον ανακριτή.

Η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών Ναυπλίου απήγγειλε στον 44χρονο χειριστή τις παρακάτω κατηγορίες: Διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, η τελευταία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Στο αλιευτικό επέβαιναν τρία αδέλφια. Η 70χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και τα νεότερα για την υγεία της είναι καλύτερα σε σχέση με εκείνα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο.

Στην κατάθεσή του στην αντιεισαγγελέα, ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού ανέφερε ότι δεν έτρεχε όταν προκλήθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, ενώ τόνισε εκ νέου τον ισχυρισμό του ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες καπετάνιων που επικαλείται η ΕΡΤ, τόσο τη συγκεκριμένα ημέρα όσο και σε άλλες περιπτώσεις ο 44χρονος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το θηριώδες φουσκωτό.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ