- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσ/νίκη: Οι πιο συχνές επικίνδυνες παραβάσεις οδηγών τον Ιούλιο
Λιγότεροι χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούν
Υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα οι επικίνδυνες παραβάσεις των οδηγών τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη.
Κινούνται περισσότεροι στο αντίθετο ρεύμα, τρέχουν περισσότεροι, αλλά λιγότεροι χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούν. Τις τρεις αυτές επικίνδυνες παραβάσεις αναδεικνύει η στατιστική ανάλυση των τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, τον Ιούλιο του 2019, τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι σημειώθηκαν 5,7% λιγότερα τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαίο δεν εμφανίζει σημαντική αυξομείωση (4 νεκροί το 2018 και το 2019, 166 τραυματίες -οι 5 βαριά- πέρυσι τον Ιούλιο, 169 φέτος, οι 4 βαριά).
Η μεγάλη διαφορά όμως καταγράφεται στην υπερβολική ταχύτητα καθώς τον περασμένο Ιούλιο εντοπίστηκαν 1.588 οδηγοί να έχουν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα έναντι 1.435 το 2018 ενώ 116 ήταν οι οδηγοί που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (ποσοστό 136,73% περισσότεροι) απ' ότι τον Ιούλιο του 2018 που είχαν εντοπιστεί 49 οδηγοί.
Είναι παρήγορο πάντως ότι η στατιστική ανάλυση δείχνει μείωση της χρήσης του κινητού από οδηγούς κατά 76,61%, μείωση της οδήγησης χωρίς κράνος (6,77%), και μείωση της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη (55,7%). Με μέθη είχαν εντοπιστεί το 2018 164 οδηγοί και τον περασμένο μήνα 161. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης με στόχο την “Οδική Ασφάλεια” είχε ελέγξει πέρυσι τον Ιούλιο 14.830 οδηγούς και τον περασμένο μήνα 11.076 .
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.