Ελλαδα

Μαγνησία: Έστειλε τον εφοριακό στο νοσοκομείο με κάταγμα στο χέρι

Άναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ταβέρνα - Αναζητείται ο σύζυγος που χτύπησε τον ελεγκτή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άφαντος ο σύζυγος ιδιοκτήτριας ταβέρνας στη Μαγνησία που χτύπησε εφοριακό κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση το βράδυ της Πέμπτης σε κατάστημα μαζικής εστίασης στη Μαγνησία. Κλιμάκιο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε ταβέρνα στον παραθαλάσσιο οικισμό του Πλατανιά. Διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις.

Την ώρα που ο ελεγκτής προχωρούσε στη συμπλήρωση του φύλλου ελέγχου, ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι, ενώ πιχείρησε να επιτεθεί με καρέκλα κατά της γυναίκας που βρισκόταν στο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ. Επικράτησε ένταση, με τον δράστη να τρέπεται σε φυγή, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ο ελεγκτής που δέχτηκε το χτύπημα στο χέρι, νοσηλεύεται με κάταγμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οδηγός φορτηγού στην Κρήτη αρνήθηκε να δεχτεί έλεγχο και χτύπησε εφοριακό, όταν του ζητήθηκαν παραστατικά και τιμολόγια για τα είδη που μετέφερε στο όχημα. Το περιστατικό αυτό είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή» σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Τον ψάχνουν

Όπως έγινε γνωστό, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι ο δράστης να βρεθεί και θα συλληφθεί. Ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον τραυματισμένο ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο magnesianews.gr, οι ελεγκτές είχαν «ξαναγράψει» το συγκεκριμένο κατάστημα, το 2017.