Ελλαδα

Τραγωδία στην Ικαρία: Οι τελευταίες στιγμές της Νάταλι Κρίστοφερ

Η αποκόλληση του βράχου και η μοιραία πτώση - Δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ που βρέθηκε νεκρή στην Ικαρία
Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ που βρέθηκε νεκρή στην Ικαρία/© INTIMENEWS/SOCIAL MEDIA

Ακαριαίος ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ, προήλθε από πτώση στο κενό όταν αποκολλήθηκε βράχος, το πρώτο πόρισμα μετά την αυτοψία στην Ικαρία.

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της 35χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η αυτοψία στην περιοχή Κεραμέ, όπου βρέθηκε το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ και η λεπτομερής συλλογή στοιχείων έρχονται να επιβεβαιώσουν μια από τις αρχικές υποθέσεις της αστυνομίας. Η Βρετανίδα τουρίστρια επιχείρησε αναρρίχηση ή κατάβαση στο δύσβατο σημείο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της, επέλεξε να στηριχτεί σε έναν βράχο, ο οποίος αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η μοιραία πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί καταπλακωμένη από βράχο, σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη. Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος Διασωστών Ικαρίας, Μιχάλης Χριστοδούλου, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Star πως είχαν περάσει τρεις φορές από το σημείο χωρίς όμως να την εντοπίσουν.

«(Ήταν) στα 4 μέτρα απόσταση. Τη σκέπαζε το δέντρο, γι' αυτό δεν την είδαμε όταν περάσαμε από εκεί πέρα. Απλώς, έτυχε ο ήλιος που έκανε τη σκιά στο παπούτσι της και την είδε ο εθελοντής» τόνισε.

Αποκολλήθηκε ο βράχος

Τόσο ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, που ήρθε με ελικόπτερο από την Αθήνα, όσο και οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, κατέληξαν στο συμπέρασμα της μοιραίας πτώσης, η οποία συνοδεύτηκε από ακαριαίο θάνατο.

Καθώς το έργο της προανάκρισης συνεχίζεται, σε ποσοστό 98% έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχει πάντα μια επιφύλαξη, με τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών να αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία και θα προκύψουν από τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής.

Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ
Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ/© INTIMENEWS/SOCIAL MEDIA

Η είδηση για τον τραγικό θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού, βύθισε στο πένθος τον 38χρονο σύντροφό της, με τον οποίο είχαν πάει μαζί διακοπές στο νησί. Παράλληλα, φίλοι της άτυχης γυναίκας ανήρτησαν μηνύματα αποχαιρετισμού και συμπαράστασης στα social media.

«Χτένισαν» την περιοχή - Δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης ή παρουσίας δεύτερου ατόμου

Στον τόπο της τραγωδίας δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ίχνη πάλης, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του πτώματος από άλλο σημείο του νησιού στο πλαίσιο μιας «σκηνοθεσίας» για την κάλυψη εγκληματικής ενέργειας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οι ερευνητές «χτένισαν» την κορυφή της απόκρημνης πλαγιάς, προκειμένου να αποκλείσουν το ενδεχόμενο παρουσίας και δεύτερου ατόμου. Όπως έγινε γνωστό, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας (ίχνη απώθησης ή συρσίματος, αποτυπώματα παπουτσιών, κομμάτια υφάσματος ή άλλα αντικείμενα «ξένα» με το φυσικό τοπίο).

Τραγωδία στην Ικαρία: Νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ
Τραγωδία στην Ικαρία: Νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ/ ©INTIMENEWS/FOTO-IKAROS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

Ο εντοπισμός τέτοιων στοιχείων θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Τι είπε ο ιατροδικαστής

Ο ίδιος ο κ. Καρακούκης, σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Τύπο», επιβεβαίωσε ότι το σημείο που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα, ήταν αυτό της πτώσης και του ακαριαίου θανάτου της.

«Μακροσκοπικά, φαίνεται ότι όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση. Υπάρχουν στοιχεία και από την αυτοψία του χώρου και από τη νεκροψία, από την εξωτερική επισκόπηση, που συνάδουν με πτώση από ύψος. Ακαριαίος θάνατος, ναι, ακαριαίος. Εχει βαρύτατο τραύμα» δήλωσε την Πέμπτη σε δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα, η οποία είναι κάτω από το κεφάλι του θύματος και από εκεί και πέρα δορυφορικές κηλίδες, που να σημαίνει ότι η σορός εσύρθη εν ζωή, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα και άλλα στοιχεία τα οποία συνάδουν με πτώση από ύψος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ