Ελλαδα

Όπου φύγει φύγει: Μποτιλιάρισμα στον Πειραιά - Γεμίζουν τα πλοία

Ολοένα και περισσότερος κόσμος εγκαταλείπει το «κλεινόν άστυ» και επιλέγει κάποιο νησί του Αιγαίου για τις διακοπές του καλοκαιριού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς όλο και πιο πολλοί μπαίνουν στα πλοία της γραμμής για τα νησιά του Αιγαίου.

Κατά κύματα συνεχίζουν να αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά κάτοικοι της Αττικής και τουρίστες. Καθώς πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, ολοένα και περισσότερος κόσμος κατεβαίνει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για να επιβιβαστεί σε κάποιο από τα πλοία της γραμμής με προορισμό ένα νησί του Αιγαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) για σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου, είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι του Πειραιά 28 αναχωρήσεις πλοίων.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την αυξημένη κίνηση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια της χώρας από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, συμπεριλαμβανομένου του Πειραιά.

Μποτιλιάρισμα πέριξ του Πειραιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους που οδηγούσαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ήταν αυξημένη. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις επιβατών που έχασαν το πλοίο λόγω μποτιλιαρίσματος.