Ελλαδα

Πορείες για το πανεπιστημιακό άσυλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτυρήθηκαν με πορείες ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η πορεία στην Αθήνα  ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή. Σε αυτή συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες φοιτητές που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση και κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «Οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο» και «Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία».

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν το απόγευμα στην Καμάρα, φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλογών και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΟΚΔΕ) και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω των οδών Ιασονίδου και Ολύμπου και κατέληξαν έξω από το ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν προκηρύξεις και αποχώρησαν.

Πορεία για το άσυλο στη Θεσσαλονίκη © INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στη Βουλή υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης το άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.