Ελλαδα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Άλλοι δύο θάνατοι

Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέσσερις, συνολικά, οι θάνατοι. Νοσηλεύονται δέκα άτομα - από αυτά, τα τέσσερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τους τέσσερις έφθασαν πλέον οι νεκροί από λοίμωξη, προερχόμενη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στη χώρα μας, με τους δύο νέους θανάτους να σημειώνονται την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), η οποία μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 08/08/2019 (14.00μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί τριάντα πέντε (35) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα είκοσι ένα (21) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δεκατέσσερα (14) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχουν καταγραφεί τέσσερεις θάνατοι ασθενών ηλικίας άνω των 80 ετών, με λοίμωξη από τον ιό».

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Καβάλας, Ξάνθης και Ανατολικής Αττικής. Ακολουθούν η Πιερία, η Πέλλα και η Καρδίτσα.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί.