Ελλαδα

Αυτή είναι η 35χρονη αστροφυσικός που αγνοείται στην Ικαρία (εικόνα)

Επί ποδός οι αρχές «χτενίζουν» το νησί - Η τελευταία ανάρτηση της Βρετανίδας στα social media

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία, η οποία πήγε για τρέξιμο και δεν ξαναγύρισε.

Άφαντη παραμένει η 35χρονη αστροφυσικός στην Ικαρία. Τα ίχνη της Βρετανίδας χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές διασώστες, μέλη της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών Ικαρίας της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και πολλοί κάτοικοι του νησιού «χτενίζουν» την περιοχή, όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν η αγνοούμενη.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της 35χρονης συνδράμει από αέρος και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο έφθασε από την Αθήνα.

H φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook

Την ίδια ώρα η αγωνία των αγαπημένων της προσώπων κορυφώνεται. Φίλοι της 35χρονης κάνουν έκκληση μέσω των social media σε όποιον γνωρίζει κάτι που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό της, να επικοινωνήσει με τις αρχές. Προς αυτήν την κατεύθυνση έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφία της.

Είχε πάει για τρέξιμο

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ, με την αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Όπως έγινε γνωστό, η 35χρονη εξαφανίστηκε λίγη ώρα αφότου βγήκε για τρέξιμο. Την εξαφάνισή της κατήγγειλε ο σύντροφός της, με τον οποίο είχαν πάει μαζί στην Ικαρία για διακοπές.

Το ζευγάρι έφθασε στο νησί το Σάββατο 3 Αυγούστου. Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ημέρα που εξαφανίστηκε η 35χρονη, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για την Κύπρο μέσω Αθήνας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σύντροφός της ξύπνησε και δεν τη βρήκε στο δωμάτιο. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας η 35χρονη τον ενημέρωσε ότι είχε βγει για τρέξιμο με κατεύθυνση από τον Άγιο Κήρυκο προς τον Φάρο.

Υπόθεση εξαφάνισης 34χρονης στην Ικαρία: Το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ήρθε από την Αθήνα/© ikariaki.gr

Ικαρία: Στις έρευνες για τον εντοπισμό της 34χρονης συμμετέχουν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας/©ikariaki.gr

O 38χρονος επιχείρησε να ξαναμιλήσει μαζί της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγη ώρα αργότερα το κινητό έκλεισε. Το σήμα από το τηλέφωνο της Βρετανίδας τουρίστριας εντοπίστηκε από την κεραία της κινητής τηλεφωνίας των Φούρνων. Οι έρευνες, ωστόσο, που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.

Η τελευταία ανάρτηση στο Facebook

Μόνιμος κάτοικος Κύπρου τα τελευταία χρόνια, η επιστήμονας έχει πάθος με τον αθλητισμό και αγαπά να βρίσκεται στη φύση. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από τη συμμετοχή της σε αθλητικές δραστηριότητες (τρέξιμο, ποδήλατο).

Η 34χρονη αστροφυσικός, που εξαφανίστηκε στην Ικαρία, αγαπά τον αθλητισμό/© Facebook

Η 34χρονη αγνοούμενη Βρετανίδα στην Ικαρία / © INTIME NEWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Στην τελευταία της ανάρτηση είχε ανεβάσει φωτογραφίες από τον Εύδηλο, έναν από τους παραθαλάσσιους οικισμούς του νησιού.