Ελλαδα

Κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων -Αυξημένη κίνηση στον Πειραιά

Στο λιμάνι Πειραιά από το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
limani-peiraia
Αναχωρήσεις αδειούχων και τουριστών από το λιμάνι Πειραιά © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Πότε αναμένεται η κορύφωση της εξόδου των Αθηναίων για τα νησιά του Αιγαίου.

Αυξημένη είναι η κίνηση σήμερα, πρώτη μέρα του Αυγούστου, στο λιμάνι του Πειραιά, με τους αρμόδιους να αναμένουν κορύφωση της εξόδου των Αθηναίων για τα νησιά του Αιγαίου, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όπως ενημέρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο λιμενάρχης Αλ. Τσελίκης, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, οι αναχωρήσεις τον φετινό Ιούλιο σημείωσαν αύξηση περίπου 5%, με την τελευταία εβδομάδα του μήνα να είναι η πιο απασχολημένη.

«Υπήρχε μια αύξηση του 3%-5% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αναχώρησαν συνολικά 600.000 επιβάτες, ενώ αν προσθέσουμε τις αφίξεις, φτάνουμε το 1 εκατομμύριο κόσμου», ανέφερε ο Λιμενάρχης Αλ. Τσελίκης.

«Σήμερα έχουμε προγραμματισμένα 26 δρομολόγια, με πληρότητα πάνω από 90%. Το σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι το δυσκολότερο για εμάς όλη τη χρονιά. Θα έχουμε και έκτακτα δρομολόγια. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην έρχεται την τελευταία στιγμή, αλλά ακόμη και δύο ώρες νωρίτερα», συμπλήρωσε.

Στο λιμάνι από το πρωί ο Πλακιωτάκης

Στο λιμάνι το Πειραιά προκειμένου να επιβλέψει την κατάσταση βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Σήμερα χιλιάδες επιβάτες ξεκινούν τις διακοπές τους στα νησιά μας. Στόχος των γυναικών και των ανδρών του λιμενικού σώματος αλλά και των πληρωμάτων των πλοίων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει, είναι να εξελιχθεί και η αναχώρηση και η επιβίβαση ομαλά έτσι ώστε όλοι να φτάσουν με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό τους», δήλωσε.

«Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του λιμενικού σώματος για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν αυτή την περίοδο και στους επιβάτες να ζητήσω τη συνεργασία και να έχουν καλά ταξίδια», πρόσθεσε.

«Η κίνηση οφείλεται στα εν εξελίξει έργα, όταν ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες υποδομές και η πρόσβαση προς το λιμάνι θα γίνει πιο εύκολη», τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ