- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμερα τα δοκιμαστικά sms του 112: Τι θα γράφουν
Στις 12 το μεσημέρι τα μηνύματα συναγερμού σε κινητά τηλέφωνα στη Σύρο
Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κ. Πιερρακάκη, η πρώτη δοκιμή του 112. Στις 12 το μεσημέρι τα μηνύματα συναγερμού σε κινητά τηλέφωνα στη Σύρο.
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσεων 112, στην περιοχή της Σύρου, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη, και με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και θα περιλαμβάνει εκπομπές- μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS στην περιοχή της Σύρου.
Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη.
Υπενθυμίζεται ότι τα μηνύματα θα είναι της μορφής «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ» .
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «η πλήρης αξιοποίηση της δυνατότητας ενημέρωσης, προειδοποίησης και παροχής οδηγιών προς το κοινό σε πραγματικό χρόνο μέσω του 112 αποτελεί, απόλυτη προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης. Η ενεργοποίηση του 112 εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας και της θωράκισής της έναντι των φυσικών καταστροφών».
Για το λόγο αυτό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στις 10 Ιουλίου, είχε ζητήσει να τεθεί σε εφαρμογή η ενδιάμεση λύση προειδοποίησης (αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων - SMS), μέχρι την ολοκλήρωση του έργου 112, ως τέλη του χρόνου.
Για την ενδιάμεση αυτή λύση συνεργάστηκαν ομάδες εργασίες του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι, «από 10 Αυγούστου, η ΓΓΠΠ, ακριβώς ένα μήνα μετά την οδηγία του πρωθυπουργού, είναι έτοιμη να υποστηρίξει σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα πιλοτικά την ενδιάμεση εφαρμογή του συστήματος 112 μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του έργου. Κατά το ενδιάμεσο, μεταβατικό αυτό στάδιο, θα είναι πλέον δυνατή η πιλοτική αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων- SMS σε όλους όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας προκειμένου να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.