Ελλαδα

Ένοχος ο Κορκονέας για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Σαραλιώτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επαμεινώνδας Κορκονέας
Επαμεινώνδας Κορκονέας © INTIMENEWS.GR / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ / lamiareport.gr

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Σαραλιώτης.

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, κρίθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Αντιθέτως, ο Βασίλης Σαραλιώτης κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών. «Μπορείτε να φύγετε» του είπε η έδρα.

Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούν ελαφρυντικά για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ το δικαστήριο αναμένεται εντός ολίγου να ανακοινώσει την ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι και πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και του είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Τώρα, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον έκρινε επίσης ένοχο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σημειώνεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού. Απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ