Ελλαδα

Χουλιάρας για σεισμούς: Να μη φοβόμαστε αλλά να είμαστε έτοιμοι

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν “τελειώσαμε”», το σχόλιό του για τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chouliaras.gif

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά να είμαστε έτοιμοι» σχολίασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας για τη χθεσινή σεισμική δόνηση των 4,2R στην Αττική.

Για τον χθεσινό σεισμό των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττικη, που σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο ο οποίος έδωσε την ισχυρή σεισμική δόνηση στις 19 Ιουλίου (σ.σ. 5,1R), τοποθετήθηκε ο Γεράσιμος Χουλιάρας. Ο σεισμολόγος μίλησε στον ANT1, τονίζοντας πως ακόμα χρειάζεται προσοχή, καθώς είναι πολύ νωρίς να πούμε αν «τελειώσαμε».

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά να είμαστε έτοιμοι» τόνισε, προσθέτοντας ότι η σεισμική ακολουθία στην περιοχή ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να προστατευτούν από μετασεισμούς, όπως για παράδειγμα να στερεώνουν τα βαριά αντικείμενα για να μην πέσουν και προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος ο σεισμός της 19ης Ιουλίου να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα, απάντησε ότι είναι μικρό το μέγεθός του για μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά τις θέσεις των σεισμολόγων για τη νέα σεισμικη δόνηση που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της Αττικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ