- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.. Την άλλη εβδομάδα η προκήρυξη, μέχρι τέλος του έτους στις υπηρεσίες τους.
Προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία η πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα ενταχθούν στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη για την επιλογή τους, θα ακολουθήσει τρίμηνη εκπαίδευση και μέχρι το τέλος του έτους, όπως έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναλάβουν υπηρεσία.
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, η προκήρυξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, θα έχει εκδοθεί, πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αφού δημοσιευτεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Ήδη είναι έτοιμα κάποια σχέδια προκηρύξεων, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία.
Σημειώνεται ότι δημοσιεύτηκαν ήδη στο ΦΕΚ οι αποφάσεις περί των προσόντων για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών, το οποίο καθορίζει ακριβώς τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ως Ειδικοί Φρουροί προσλαμβάνονται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), οι οποίοι, εκτός των άλλων, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:
Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού, δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, δεν φέρουν τατουάζ, είναι σωματικά και ψυχικά υγιείς, έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ, οι άνδρες έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία, «έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, οι οποίες εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους», ενώ δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών, ανεξάρτητα αν έχουν καταδικαστεί ή όχι.
Πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις αποτελούν:
- Η καλή γνώση αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον (Β2).
- Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης ή ως επαγγελματιών οπλιτών.
- Ο υποψήφιος να είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει δολοφονηθεί ή τραυματισθεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
- Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
- Η κατοχή πτυχίου δημοσίου ΙΕΚ ειδικότητας «στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών».
- Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.
Μετά την προκήρυξη του Αρχηγού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους, μέχρι την ημερομηνία που θα καθορίζεται από την προκήρυξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.