Ελλαδα

Γαύδος: Νοίκιαζε σκηνές μέσω Airbnb -Τι λέει η δήμαρχος του νησιού

«Το έκανε και μετά ανέβασε την αγγελία σε άλλη πλατφόρμα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απίστευτη καταγγελία στη Γαύδο. Επιχείρησε να νοικιάσει επτά σκηνές σε «καβάτζες» του νησιού, δηλαδή σε σημεία με καλή σκίαση.

Μία απίστευτη καταγγελία για ενοικίαση σκηνών σε ελεύθερα σημεία της Γαύδου μέσω γνωστής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα στη Γαύδο επιχείρησε να νοικιάσει επτά σκηνές σε «καβάτζες» του νησιού, δηλαδή σε σημεία με καλή σκίαση.

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις σκηνές lux η επίδοξη «οικοδέσποινα» δεν πτοήθηκε ούτε όταν οι υπάλληλοι του δήμου αντελήφθησαν τα σχέδια της και της ζήτησαν να κατεβάσει την αγγελία, ανεβάζοντας της αντ`αυτού σε άλλη πλατφόρμα μίσθωσης.



Μιλώντας στην Καθημερινή η δήμαρχος Γαύδου Γκέλλυ Καλλινίκου είπε για το περιστατικό: «Το πληροφορηθήκαμε από άλλους παραθεριστές και της ζητήσαμε να "κατεβάσει" την αγγελία. Το έκανε και μετά ανέβασε την αγγελία σε άλλη πλατφόρμα. Το αντιληφθήκαμε και αυτό και της ζητήσαμε να τελειώνει οριστικά με αυτή την υπόθεση».

Σε ανακοίνωσή της η κ. Καλλινίκου ανέφερε επίσης:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβατζες δεν επιτρέπονται.»