Ελλαδα

Δικογραφία για τον μέχρι θανάτου λιθοβολισμό ψαριού στη Χαλκίδα

Το άτυχο ψάρι ήταν βασιλική ζαργάνα και όχι ξιφίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
EviaZoom.gr - Χαλκίδα: Ξιφίας βγήκε στα ρηχά στη Πλαζ Αστέρια

Δικογραφία για τον μέχρι θανάτου λιθοβολισμό ψαριού στη Χαλκίδα. Και το βίντεο θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Η πλαζ Αστέρια στη Χαλκίδα έγινε ο τόπος μαρτυρίου για ένα πλάσμα της θάλασσας που έκανε το λάθος να βγει στα ρηχά και να συναντήσει… τον άνθρωπο. Λουόμενοι λιθοβόλησαν το ψάρι μέχρι θανάτου για την πλάκα τους. Το ψάρι δεν ήταν απειλητικό, όσο κι αν προκάλεσε μια ανησυχία στους λουόμενους βλέποντας το ξαφνικά στα ρηχά νερά.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το ψάρι που βασανίστηκε ήταν βασιλική ζαργάνα και όχι ξιφίας.

Την Παρασκευή σχηματίστηκε δικογραφία από το κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία λήψης καταθέσεων. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η δικογραφία και το βίντεο θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Συλλογή υπογραφών για το περιστατικό

«Είναι πια καιρός να σταματήσει η απαίσια τακτική κακοποίησης πλασμάτων στη χώρα μας και να επιβληθεί-αφού αλλιώς δεν γίνεται- ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ζητάμε την επιβολή προστίμου κακοποίησης ζώου σε όλους όσους συμμετείχαν ή και στον ιδιοκτήτη της παραλίας (αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο) καθώς στο Λιμενικό που φέρεται να ήταν εκεί και δεν επενέβη» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο συλλογής υπογραφών στην πλατφόρμα avaaz.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ