Ελλαδα

Πάνω από 600 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για τη Χαλκιδική

Οι διασώσεις ξεπέρασαν τις 50, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σώματος - Από ιπτάμενα αντικείμενα οι τραυματισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική
Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Ξεπέρασαν τις 600 οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τους πυροσβέστες να προχωρούν στη διάσωση δεκάδων ανθρώπων στη Χαλκιδική.

Τουλάχιστον σε 235 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Χαλκιδική, την ώρα που στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολυγύρου τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά», με περισσότερες από 600 κλήσεις να πραγματοποιούνται για παροχή βοήθειας. Το πρώτο πόδι του νομού επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τις διασώσεις ανθρώπων από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος.

«Μέχρι στιγμής τα γεγονότα έχουν καταγραφεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον «Realfm».

«Οι δυνάμεις μας από την πρώτη στιγμή με εντολή του αρχηγού τέθηκαν σε γενική επιφυλακή. Δυστυχώς, είχαμε και τα έξι νεκρά άτομα από τις περιοχές Σωζόπολη, Νέα Πλάγια και Ποτίδαια. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 διασώσεις σε κατοικίες και οχήματα, ενώ πάρα πολλά άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία» πρόσθεσε.

«Οι τραυματισμοί δεν ήταν από πλημμυρικά φαινόμενα. Ήταν από αντικείμενα που αιωρούνταν και κατά την πτώση τους χτύπησαν πάνω σε άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Το κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας και οι κλήσεις αυτές αφορούσαν διασώσεις, αντλήσεις και πάρα πολλές κοπές δέντρων. Είμαστε σε επιφυλακή και συνεχίζονται οι έρευνες»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ