Ελλαδα

Φωτιά απειλεί το χωριό Δίβρη της Φθιώτιδας

Διατάχθηκε προληπτικά η εκκένωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά
Φωτιά απειλεί χωριό / © ΑΡΧΕΙΟ/INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη βόρεια της Λαμίας έφτασε στο χωριό Δίβρη και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία.

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη βόρεια της Λαμίας έφτασε στο χωριό Δίβρη και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού και ευτυχώς η φωτιά στη συνέχεια έφυγε προς το βουνό.

Προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο (2) αεροσκάφη Canadair και δύο (2) PZL.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι είναι έτοιμα τα λεωφορεία ώστε να απομακρύνουν τους κατοίκους εάν χρειαστεί.

Σημείωσε ότι η πυροσβεστική δίνει μάχη για να μην μπει η φωτιά μέσα στο χωριό και εξήγησε ότι οι φλόγες βρίσκονται περιμετρικά του χωριού. Ωστόσο σημείωσε ότι είναι ακόμα νωρίς να εκτιμήσει αν έχουν υποστεί ζημιές σπίτια.

Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος η βλάστηση στην περιοχή είναι πυκνή και πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς φορά.


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ