- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φόνος στο Αιγάλεω: Κάθειρξη 15 ετών στη συζυγοκτόνο
Η 51χρονη ξέσπασε σε κλάματα μόλις άκουσε την απόφαση - «Είναι αθώα» δήλωσε ο γιος της
Στη φυλακή η συζυγοκτόνος με κάθειρξη 15 ετών για το έγκλημα στο Αιγάλεω.
Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε η 51χρονη που κρίθηκε ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) για τη δολοφονία του συζύγου της στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, τον Ιούνιο του 2012. Η συζυγοκτόνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών. Το δικαστήριο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση που έκανε λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία, καταδίκασε την κατηγορουμένη, η οποία -σύμφωνα με τη δικογραφία- είχε πυροβολήσει στο κεφάλι τον 44χρονο σύζυγο της, σωματοφύλακα στο επάγγελμα, με το όπλο της δουλειάς του ενώ εκείνος κοιμόταν.
Η 51χρονη επανέλαβε ότι είναι αθώα. Στο πλευρό της, από την πρώτη στιγμή, οι δύο γιοι της που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Ο μεγαλύτερος κατέθεσε την Πέμπτη στο δικαστήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει γίνει μέσα από το σπίτι η δολοφονία του πατέρα μου. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τη μητέρα μου, πρέπει να τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς που ζούμε».
Από τη μεριά του ο μικρός γιος της κατηγορουμένης, που άκουσε τον πυροβολισμό και είδε τον πατέρα του νεκρό πάνω στο κρεβάτι, ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βράδυ κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του και επομένως θεωρεί αδύνατο να σκότωσε εκείνη τον πατέρα τους.
Η υπεράσπιση της γυναίκας έχει υποστηρίξει πως το έγκλημα έγινε από επαγγελματία δολοφόνο, ενώ η ίδια -σε στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας- φαίνεται να απέδωσε το έγκλημα σε ατύχημα από εκπυρσοκρότηση του όπλου, στο οποίο είχε αλλάξει θέση.
Στη συνέχεια, όμως, υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αναφερθεί σε ατύχημα όταν οι αστυνομικοί της είχαν πει πως στο όπλο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα δικά της αλλά των παιδιών της.
Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Η γυναίκα οδηγείται στη φυλακή για πρώτη φορά, καθώς στον πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών με αναστολή.
Με το άκουσμα της απόφασης, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα φωνάζοντας ότι είναι αθώα, ενώ επιτέθηκε λεκτικά στη μητέρα του θύματος.
Σε δήλωσή του ο γιος της 51χρονης, αναφέρθηκε σε «λανθασμένη απόφαση της Δικαιοσύνης», συμπληρώνοντας πως: «Εμείς ήμασταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, ξέρουμε τι έχει γίνει. Η μητέρα μας είναι αθώα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.