Ελλαδα

Αποφυλακίζονται μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό τη Δευτέρα, το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fylakes
Φυλακές/©INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟ

Πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αποφυλακίζονται τις επόμενες ώρες καθώς το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους.

Πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ορισμένα από τα οποία με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, αποφυλακίζονται τις επόμενες ώρες αφού χθες Δευτέρα, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό, το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους με βάση το νέο ποινικό κώδικα.

Ο καθένας από αυτούς είχε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης που συγχωνεύθηκαν στα 20 χρόνια και με την προσμέτρηση της εργασίας (μεροκάματα) των κρατουμένων, οδηγούνται εκτός φυλακής.

Πρόκειται για αντιεξουσιαστές, που είχαν συλληφθεί την περίοδο 2010-2011 στον Βόλο αλλά και σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι πλέον από του αναρχικούς που ενεπλάκησαν την περίοδο 2008-2013 στην δράση των «Πυρήνων» ή άλλων συνεργαζόμενων ομάδων, στη φυλακή θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη μόνο ένας αντιεξουσιαστής,  κατηγορούμενος για ληστείες στη βόρειο Ελλάδα.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ