Ελλαδα

Πατέρας Γιακουμάκη: Δικαίωση η πρόταση για την ενοχή των 8 Κρητικών

«Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες, αυτοί επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη/© INTIMENEWS/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΠΑ

«Για μένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μια δικαίωση για τη μνήμη του Βαγγέλη» ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Για δικαίωση έκανε λόγο ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή των 8 Κρητικών στην πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννενα. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «συμμορία» την παρέα των Κρητικών, προτείνοντας την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

«Για μένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μια δικαίωση για τη μνήμη του Βαγγέλη. Για να φανούν οι αξίες ενός ανθρώπου έπρεπε να χαθεί;» ανέφερε σε δήλωσή του στον ANT1 ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να έριχναν καυτό νερό στο πρόσωπο και στον λαιμό του 20χρονου φοιτητή, να τον κλειδώνουν σε ντουλάπες, να τον πατούν και να τον κρεμούν από το παράθυρο.

«Μιλούν για πλάκες, ενώ στην ουσία προκάλεσαν κακό στο παιδί μας. Όλα όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες ότι ενεργούσαν σαν φίλοι, σήμερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα. Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες, αυτοί επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα» πρόσθεσε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του υποστήριξε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του παιδιού του. «Όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος, παραγράφηκαν αδικήματα που διέπραξαν, όμως ο Βαγγέλης δικαιώνεται».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, ενώ η απόφαση αναμένεται έως την Παρασκευή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ