Ελλαδα

Καλοκαιρινό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ιδανικός για παραλίες με τη μέγιστη θερμοκρασία στους 34 βαθμούς Κελσίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας προβλέπει ότι το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Αθήνα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινός αναμένεται ο καιρός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση από την ΕΜΥ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας προβλέπει ότι στην Αθήνα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 34 βαθμούς, αλλά με νεφώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο (15/6) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή (16/6) και τη Δευτέρα (17/6), στην ανατολική και νότια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Γ. Καλλιάνος: «Ταβάνι» οι 37-38 °C

Για θερμό διήμερο προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Μετά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές της ηπειρωτικές Ελλάδας, ο καιρός φαίνεται ότι θα αλλάξει άρδην με αποτέλεσμα να περιμένουμε ένα ιδιαίτερα θερμό διήμερο (Πέμπτη - Παρασκευή) όπου ο υδράργυρος ειδικά την Παρασκευή θα προσεγγίσει ακόμη και τους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας.

ΖΕΣΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μπορεί η θερμοκρασία να ανέβει τις επόμενες τουλάχιστον 2 ημέρες, όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για καύσωνα διότι οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου δεν θα αγγίξουν ακραίες τιμές. Μπορούμε απλά όμως να κάνουμε λόγο για μια μέτριας έντασης θερμή εισβολή, μικρής διάρκειας όπου η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσει τους 36°C και μάλιστα τοπικά θα αγγίξει και τους 37-38°C.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΑ ΕΥΠΑΘΗ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Οι περιοχές όπου κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και Παρασκευής θα επηρεαστούν είναι οι εξής ακόλουθες :

- Κεντρική Μακεδονία (τοπικά)
- Δυτική Στερεά
- Δυτική Πελοπόννησος
- Ανατολική Στερεά (τοπικά)
- Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά)

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Όπως θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη, στα τμήματα που σας προανέφερα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και τοπικά τους 38°C. Σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως δούμε και λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες, όμως αυτό, ακόμη και αν συμβεί, θα είναι για πολύ λίγες περιοχές της χώρας. Πάντως η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Παρασκευή σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία.