Ελλαδα

Συναγερμός στον Κορυδαλλό: Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τρεις κρατούμενοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων σε εξέλιξη. Στο νοσοκομείο δύο κρατούμενοι με τραύματα από μαχαίρι.

Συναγερμός σήμανε στις φυλακες Κορυδαλλού λόγω αιματηρής συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων. 

Σύμφωνα με το protothema.gr, τραυματίστηκαν τρεις κρατούμενοι οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και στη συνέχεια σε εξωτερικά νοσοκομεία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 στη Β’ πτέρυγα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της συμπλοκής ωστόσο σε αυτή συμμετείχαν Αφγανοί, Πακιστανοί και Γεωργιανοί κρατούμενοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων έσπασαν μια κλειδαριά στην Α' Πτέρυγα με αποτέλεσμα να πάρουν μέρος στη συμποκή και κρατούμενοι της Α' Πτέρυγας. Οι κρατούμενοι φέρονται να πήραν κλειδιά από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για περιορισμένης έκτασης επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων διαφορετικής εθνικής καταγωγής στη Β΄ πτέρυγα της φυλακής Κορυδαλλού στο οποίο τραυματίστηκαν 3 κρατούμενοι , εκ των οποίων οι 2 εντελώς ελαφρά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την παρέμβαση των υπαλλήλων η τάξη έχει αποκατασταθεί πλήρως στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ γίνεται έρευνα στους χώρους κράτησης.