Ελλαδα

Ιερέας μαινόμενος πέταξε κέρματα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Πάρε τα 30 αργύρια προδότη για τα οποία πούλησες τη Μακεδονία» φώναξε στον Ανδρέα Μιχαηλίδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέρματα του ευρώ
Κέρματα του ευρώ/©Twitter

Ιερέας στη Χίο αποκάλεσε «προδότη» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του πέταξε κέρματα στο πρόσωπο.

Άναψαν τα αίματα σε εκκλησία στον οικισμό Φλατσιά της Χίου. Ιερέας, εκτός εαυτού, πλησίασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, Ανδρέα Μιχαηλίδη, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τού πέταξε κέρματα στο πρόσωπο, αποκαλώντας τον «προδότη». Όπως έγινε γνωστό, ο βουλευτής βρισκόταν στην εκκλησία παριστάμενος σε 40ήμερο μνημόσυνο προσωπικού και πολιτικού του φίλου.

Αμέσως μετά το τέλος της προσευχής και ενώ ο κ. Μιχαηλίδης έδινε συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος, ο ιερέας πήγε τρέχοντας στο παγκάρι, πήρε μια χούφτα κέρματα, τα οποία στη συνέχεια πέταξε στο πρόσωπο του βουλευτή, φωνάζοντας: «Πάρτα τα 30 αργύρια για τα οποία πούλησες την Μακεδονία. Προδότη να φύγεις από εδώ. Έξω από την εκκλησία».

Τι δηλώνει ο παθών

Ο βουλευτής, προκειμένου να αποφευχθεί επεισόδιο, αποχώρησε άρον-άρον από το ναό. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ότι θα καταθέσει έγγραφη αναφορά για το συμβάν στον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, την οποία θα κοινοποιήσει και στην Ιερά Σύνοδο. Όπως είπε, «το γεγονός επισείει και σοβαρές ποινικές ευθύνες».

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος τοποθετήθηκε για το συμβάν με δήλωσή του στο alithia.gr: «Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις, αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες του Θεού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ