Ελλαδα

Στάση εργασίας σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Ξεκίνησαν οι συρμοί - Φρένο εκ νέου το βράδυ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρό
Μετρό / © INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή, 31 Μαΐου.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κύμα της στάσης εργασίας των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, μετρό ακι τραμ, καθώς ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι συρμοί, οι οποίοι είχαν βάλει «φρένο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς τα συγκεκριμένα Μέσα θα σταματήσουν τη λειτουργία τους εκ νέου απόψε από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΤΑΣΥ και τραμ και προσθέτουν:

«Τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, με προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 πμ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ