Ελλαδα

Ο δήμαρχος Πάτρας επιστρέφει 13ο και 14ο μισθό από το 2013

Απόφαση - σταθμός για τους εργαζομένους στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
peletidis
Κώστας Πελετίδης/©INTIMENEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης επιστρέφει 13ο και 140 μισθό από το 2013 έως το 2018.

Παρά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει συνατγματική την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, έλαβε απόφαση για την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης της Πάτρας (ΔΕΥΑΠ). 

Συγκεκριμένα, με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 22 Μαϊου στη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε ότι θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης ο 13ος και 14ος μισθός για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβριο του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.

Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ.

Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ., εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, για τις σχετικές ενέργειες.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του.

Η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.