Ελλαδα

Αίσιο τέλος για την 14χρονη που είχε εξαφανιστεί

Μετά από πληροφορία πολίτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρέθηκε η 14χρονη Φλορέσα Φ. που είχε εξαφανιστεί στις 15 Μαΐου από την Ομόνοια.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Φλορέσα Φ., 14 ετών, που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, από την περιοχή της Ομόνοιας.

Η 14χρονη εντοπίστηκε χθες το βράδυ, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» από άτομο, το οποίο μας έδωσε πληροφορίες για την ανήλικη υποδεικνύοντας μας το ακριβές σημείο που βρισκόταν. 

Άμεσα Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να εντοπίσουν την Φλορέσα ώστε στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της.

Από την πρώτη στιγμή Ψυχολόγος του Συλλόγου βρέθηκε δίπλα στην ανήλικη προκειμένου να της παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και να διασφαλιστεί ότι θα είναι καλά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.