Ελλαδα

Κολωνός: Επεισόδια πριν την προεκλογική ομιλία Κασιδιάρη

Σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στο περιθώριο της προεκλογικής ομιλίας του υποψήφιου δημάρχου της Χρυσής Αυγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kolono-epeisodia
Επεισόδια στον Κολωνό © INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Αθηνών όπου είναι σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στο περιθώριο της προεκλογικής ομιλίας του υποψήφιου δημάρχου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασσιδιάρη.

Ομάδα αντιεξουσιαστών που βγήκαν από το Γεωπονικό πανεπιστήμιο προχώρησε σε ρίψη βομβών μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ομιλία Κασιδιάρη έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Οι συγκεντρωμένοι με βασικό σύνθημα «Έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές» ζητούν τον αποκλεισμό των στελεχών της οργάνωσης από την εκλογική διαδικασία.

Σε απόσταση περίπου 250 μέτρων έχουν αρχίσει ήδη να συγκεντρώνονται μέλη της Χρυσής Αυγής. Κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται μπροστά από κάθε συγκέντρωση.

Παράλληλα, χωρίς πρόβλημα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η δεύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει το ΚΕΕΡΦΑ στον σταθμό μετρό του Μεταξουργείου, ενώ ακολούθησε πορεία από την οδό Αχιλλέως μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου παραμένουν οι συμμετέχοντες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ