- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των ληστών που είχαν ρημάξει φαρμακεία και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στα νότια Προάστια.
Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δυο Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών σε φαρμακεία και πρακτορεία τυχερών παιγνίων στα νότια προάστια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 2 Μαΐου στην Ηλιούπολη από αστυνομικούς της ομάδα ΔΙ.ΑΣ..
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
ΒΟΥΛΤΣΟ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Χριστίνας, γεννηθέντα 22-4-1997 στο Αμαρούσιο Αττικής
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Αριστοτέλη του Χρήστου και της Ευσταθίας, γεννηθέντα στις 26-12-2000 στην Αθήνα
Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από φαρμακεία και πρακτορεία τυχερών παιγνίων στα Νότια Προάστια.
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι αφού πρώτα εντόπιζαν τους "στόχους" τους, τους προσέγγιζαν πρώτες πρωινές ώρες και εισέρχονταν σε αυτούς, μετά τη θραύση του υαλοπίνακα, με πέτρες ή μεταλλικά καπάκια φρεατίων. Σε ορισμένες περιπτώσεις παραβίαζαν και τα ρολά ασφαλείας. Στη συνέχεια αφαιρούσαν τις ταμειακές μηχανές και χρηματικά ποσά.
Μέχρις στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών εκ των οποίων :
-6- σε φαρμακεία στην Γλυφάδα
-3- σε φαρμακεία στην Ηλιούπολη
-1- σε φαρμακείο στην Αργυρούπολη και
-1- σε φαρμακείο στον Άλιμο
-1- σε φαρμακείο στο Ελληνικό
-1- σε πρακτορείο τυχερών παιγνίων στη Βάρη
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 7-7-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και άλλων ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690800 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.